Aceasta este o ilustrare excelentă a modului în care să deveniți programator web și vă ghidează despre cum puteți învăța și stăpâni Dezvoltarea web. Este o colecție de căi diferite de a învăța front-end, back-end și toate celelalte lucruri. Dezvoltatorul web ar trebui să știe. Nu veți ști doar despre dezvoltarea web, ci și despre chestii de programare esențiale, care sunt necesare pentru toate tipurile de programatori.
Această foaie de parcurs este, de asemenea, împărțită în 3 secțiuni, prima secțiune este despre abilitățile esențiale pe care fiecare dezvoltator web ar trebui să le cunoască, în timp ce a doua și a treia secțiune este despre dezvoltarea front-end și back-end, două domenii principale ale dezvoltării web.
Puteți învăța fie Front-end, Back-end sau ambele, în funcție de alegerea dvs. Dacă vrei să devii un dezvoltator FullStack Web, atunci trebuie să înveți atât front-end, cât și back-end; acolo nu există scăpare.
În Frontend, puteți alege să învățați cadrul pe care îl doriți, cum ar fi React, Angular sau Vue.js; nu trebuie să le înveți pe toate, ci pe cea care îți place. Dacă îmi cereți recomandarea, Vue.js este o alegere mai bună în 2022 decât celelalte două, dar din nou acestea sunt mai folosite decât Vue.js încă.
Acest ghid vizual este excelent pentru a deveni un dezvoltator web.
Pasii de parcurs vă spune ce să învățați, dar nu vă spune cum să învățați și unde puteți învăța acele abilități. Completez acea parte oferind link-uri către câteva cursuri și cărți utile pe care le puteți urma pentru a învăța tehnologiile, limbajele de programare, cadrele și bibliotecile necesare pentru a deveni dezvoltator web și menționate în această foaie de parcurs.

Cum să devii un dezvoltator web

Puteți alege calea Front-end sau Back-end de mai jos, în funcție de interesul dvs. Indiferent, există opt recomandări în galben pe care trebuie să le înveți pentru oricare dintre căile, acestea sunt lucrurile de zi cu zi pe care fiecare programator ar trebui să le cunoască.

Recomandări pentru învațare pentru oricare dintre secțiuni

Iată câteva dintre tehnologiile și instrumentele de bază pe care trebuie să le învățați atât pentru calea pentru dezvoltatori frontend, cât și pentru backend.

Git

Unul dintre cele mai populare sisteme de control al versiunilor. Pur și simplu nu mai este posibil să trăiești fără Git. Pentru început, puteți consulta Ghidul complet Git pe Udemy.

SSH

Vă permite să eliminați autentificarea la o altă gazdă, un alt concept popular de rețea pe care fiecare dezvoltator web ar trebui să-l cunoască. De asemenea, vă puteți înscrie la aceste cursuri gratuite din linia de comandă pentru a afla mai multe despre comenzile SSH și SCP.

HTTP / HTTPS

Protocolul HTTP este coloana vertebrală a web-ului și o bună cunoaștere atât a HTTP cât și a HTTPS este obligatorie pentru un dezvoltator web.

Utilizarea de bază a terminalului Linux Linia de comandă Elemente de bază

Nu doar un dezvoltator web, ci pentru orice programator, linia de comandă Linux este foarte, foarte importantă și vă recomand cu tărie să petreceți ceva timp învățându-le. Puteți folosi aceste cursuri Linux gratuite pentru a începe să învățați Linux.

Structuri de date și algoritmi

Acestea sunt elementele de bază ale oricărui program, iar o mai bună cunoaștere a algoritmilor și a structurii datelor este vitală pentru următorul tău loc de muncă sau pentru a te descurca bine în locul tău actual. Dacă sunteți interesat de învățarea algoritmilor și a structurii datelor, puteți utiliza această listă de cursuri gratuite de algoritmi pentru a începe.

Codificarea caracterelor

Dacă creați aplicații globale care afișează informații în multe limbi diferite din întreaga lume, atunci ar trebui să aveți o bună cunoaștere a codificărilor de caractere. Practic, spune browserului dvs. cum să vă afișeze datele.

GitHub

Nu există nicio îndoială că fiecare programator ar trebui să cunoască Git și Github, deoarece acestea sunt standardul în ceea ce privește controlul versiunilor și depozitul de cod. Dacă doriți să învățați și să stăpâniți Git și Github, puteți verifica aceste cursuri Git gratuite.

Harta de parcurs pentru dezvoltatori front-end

Este destul de evident că, dacă doriți să deveniți un dezvoltator web, atunci ar trebui să cunoașteți elementele de bază ale internetului, aplicațiilor web, protocoalelor precum HTTP și dezvoltării web în general. Din fericire, există o mulțime de cursuri în care nu numai că le poți învăța, ci și mult mai mult decât atât.

Harta de parcurs pentru dezvoltatori back-end

Dacă doriți să deveniți dezvoltator back-end, atunci puteți urma această foaie de parcurs pentru dezvoltatori back-end. Din nou, puteți începe cu casete galbene care evidențiază tehnologiile vitale pe care trebuie să le învățați și apoi să creșteți de acolo. După această foaie de parcurs, veți găsi câteva materiale suplimentare și link-uri către cursuri și cărți pentru a vă ajuta în învățare.