Dacă sunteți în marketing de ceva vreme, știți că conținutul este regele. Cu atât de multă concurență în spațiul online de astăzi, a avea conținut de înaltă calitate și valoros poate diferenția site-ul dvs. de alte site-uri. Cu toate acestea, dacă sunteți nou și încă începeți, mai întâi trebuie să vă gândiți cum ar trebui să vă construiți site-ul.
Când creați un site web, puteți fie să scrieți conținutul înainte de a-l realiza, fie să faceți invers. Strict vorbind, nu există o regulă strictă cu privire la care este abordarea corectă. Cu toate acestea, mulți experți recomandă să începeți cu conținut din diverse motive.

De ce să creați conținut înainte de creare?

Cel mai simplu mod de a explica de ce conținutul ar trebui să fie creat înainte de design este acesta: tendințele de design se vor schimba și evoluează în mod constant, dar conținutul tău va fi întotdeauna ancorat de nevoile utilizatorului tău.
Indiferent de brandingul dvs., conținutul va servi drept fundație a site-ului dvs. Fără aceasta, chiar și cel mai atrăgător design web nu va fi suficient pentru a convinge utilizatorii să vă susțină marca sau să cumpere de la dvs. Consultați motivele cheie de mai jos pentru a înțelege de ce construirea conținutului pentru site are sens să fie creat mai întâi.

Conținutul construiește planul site-ului dvs

Poate sună redundant până acum, dar realitatea este că conținutul este rege. Cu atât de multe site-uri existente în prezent, conținutul va fi unul dintre cei mai importanți factori care diferențiază site-ul dvs. de altul. Astfel, vă ghidează în crearea planului general pentru site-ul dvs.
Pe scurt, conținutul este materialul de construcție principal care vă ajută să vă aduceți site-ul pe primel poziții în motoarele de căutare și să vă asigurați armonia. Toate celelalte elemente, inclusiv designul, joacă doar un rol secundar în creșterea valorii conținutului dvs. Dacă nu aveți conținut de înaltă calitate, pentru început, designul nu va fi suficient pentru a determina vizitatorii să se transforme în clienți.

Valoarea continutului inainte de realizarea site-ului web 1

Conținutul vă menține concentrarea în locul potrivit

Dacă faceți mai întâi designul site-ului, riscul comun este să fiți prins de toate opțiunile și tendințele. Odată ce începi să cauți prin temele site-ului, te lași rapid purtat de imagini și îți bazezi decizia doar pe ceea ce arată cel mai bine. Deși nu este nimic în neregulă cu un site web bine conceput, problema este să vă ajustați conținutul pentru a se potrivi cu modul în care arată site-ul dvs.
De exemplu, dacă ați cumpărat o temă pentru site-ul dvs., trebuie să vă scrieți conținutul pentru a se potrivi cu aspectul șablonului. În multe cazuri, acest lucru ar însemna sacrificarea calității, structurii și optimizării conținutului dvs. pentru a se potrivi cu designul ales.

Conținutul ajută la alegerea designului dvs

Scrierea mai întâi a conținutului vă permite să luați decizii mai informate și educate cu privire la designul site-ului dvs. Deși designul este, fără îndoială, vital pentru a atrage trafic pe site, trebuie să vă gândiți și la cea mai bună modalitate de a vă evidenția site-ul și de a-l scoate în evidență. Pentru a face acest lucru, ar trebui să planificați cum să vă prezentați compania și să vă prezentați produsele și serviciile înainte de a selecta impulsiv un design.
În esență, adoptarea unei abordări bazate pe conținut vă permite să luați în considerare mai întâi obiectivele site-ului dvs. și să stabiliți pașii pentru atingerea acestui scop. Proprietarii de afaceri aleg adesea un design în funcție de ceea ce arată cel mai bine în ochii lor, dar este posibil să nu fie întotdeauna aliniat cu obiectivele lor.
Dimpotrivă, dezvoltarea conținutului mai întâi vă va forța să vă luați în considerare obiectivele generale, deoarece trebuie să luați în considerare publicul țintă și subiectul. Aceasta implică dezvoltarea personalității cumpărătorilor și cercetarea în prealabil pentru a ști ce aspecte urmăresc și să le evidențiați pentru publicul dvs.

Valoarea continutului inainte de realizarea site-ului web 2

Cele mai bune practici pentru dezvoltarea conținutului site-ului dvs. web

Acum că vedeți valoarea creării de conținut înainte de proiectarea site-lui web, iată câteva practici de top pe care le puteți folosi. Dacă aveți deja un site stabilit, luați în considerare efectuarea unei verificări generale pentru a vedea cum funcționează și dacă trebuie să vă schimbați conținutul și designul.

Înțelegeți-vă publicul

Unul dintre cele mai importante aspecte ale creării de conținut este înțelegerea publicului. Conținut puternic ar trebui să fie construit în jurul cititorului, așa că ar trebui să cunoașteți nevoile acestuia de a scrie eficient și de a le comunica aturile mărcii dvs. Asigurați-vă că cercetați pentru a afla mai multe despre intenția utilizatorului, care vă poate ajuta să creați conținut mai relevant și mai optimizat.
Odată ce înțelegeți comportamentul, interesele și motivațiile audienței dvs., puteți determina tonul și limbajul potrivit. De asemenea, puteți obține idei despre subiectele despre care ar trebui să scrieți pentru a vă captiva audiența. Amintiți-vă că conținutul poate determina sau distruge decizia lor de a cumpăra de la dvs., așa că trebuie să-i cunoașteți bine pentru a oferi informațiile pe care le caută.

Identificați cuvintele cheie relevante

Utilizarea cuvintelor cheie potrivite în conținutul dvs. este esențială pentru a vă asigura că publicul țintă vă poate găsi site-ul atunci când caută online. Indiferent dacă refaceți un site web sau construiți unul de la zero, trebuie să vă optimizați conținutul în orice moment.
Așadar, înainte de a scrie ceva, asigurați-vă că efectuați corect cercetarea cuvintelor cheie. Pentru a începe, alcătuiește o listă de subiecte legate de afacerea sau expertiza ta, apoi folosește-le ca ghid pentru a găsi termeni de căutare. În mod ideal, doriți să alegeți cuvinte cheie cu un volum mare de căutare, dar cu o concurență redusă.
Dacă lucrați într-o industrie competitivă, luați în considerare explorarea cuvintelor cheie mai lungi. Acestea tind să aibă volume de căutare mai mic, deoarece sunt mai specifice, dar vin și cu mai puțină concurență. De asemenea, cuvintele cheie mai lungă vă permit să vă concentrați conținutul către un public mai țintit și să adoptați un ton mai conversațional pentru a atrage căutările vocale, reprezentând 20% din căutările din aplicația Google.

Concentrați-vă pe conținutul potrivit

Deși scrierea conținutului înainte de a face designul este mai benefică și mai eficientă în timp, aceasta nu înseamnă că trebuie să aveți tot conținutul pregătit imediat. Cel mai important lucru ar fi să vă concentrați pe secțiuni cruciale din site-ul dvs., apoi restul poate urma. În general, iată paginile pe care ar trebui să le finalizați înainte de a începe cu designul dvs. web:

Utilizați imagini de înaltă calitate

Imaginile vă ajută în mod semnificativ să vă faceți conținutul mai captivant, mai atrăgător și mai memorabil pentru utilizatori. De exemplu, pasajele de text lungi pot părea dificile, descurajând utilizatorii să citească ceea ce aveți de spus. Prin injectarea fotografiilor în diferite zone, puteți transmite mesajele dvs. mai eficient și puteți menține utilizatorii interesați de conținutul dvs.
În mod similar, imaginile vă pot stimula eforturile SEO prin creșterea angajamentului și a accesibilității site-ului. Doar asigurați-vă că utilizați formatul adecvat, în funcție de platforma pe care o utilizați, și comprimați-le pentru a menține timpii de încărcare rapidi.

Structurați-vă conținutul în mod corespunzător

Organizarea și structurarea conținutului dvs. este esențială pentru a promova lizibilitatea, în special în cazul conținutului în format lung. Pentru a face acest lucru, ar trebui să utilizați titluri și subtitluri pentru a separa secțiunile critice din articolul dvs. și pentru a ajuta cititorii să vă înțeleagă punctele principale. Asigurați-vă că aplicați și ierarhia corectă de etichete pentru anteturi, în special H1 pentru titluri, H2 pentru subtitluri și așa mai departe.

Creați și urmați cronologia dvs

Atunci când realizați un site web, trebuie să coordonați cronologia cu toate părțile interesate relevante pentru a asigura un flux fluid. O modalitate de a planifica acest lucru este pornind de la data de lansare prevăzută. De aici, lucrați înapoi și vedeți cât timp aveți pentru toate cerințele necesare, inclusiv pentru crearea de conținut.
Vă puteți organiza cronologia în orice mod considerați potrivit, atâta timp cât este ușor de înțeles și acordați suficient timp pentru a finaliza totul. Desigur, ar trebui să mențineți, de asemenea, transparența și responsabilitatea în echipă pentru a vă asigura că toată lumea este la curent cu progresul proiectului. De exemplu, dacă conținutul nu este trimis la timp, acest lucru va afecta și progresul designului. Astfel, întârzierile ar trebui comunicate din timp.

Verificați-vă conținutul

Poate părea minor, dar nu uita niciodată să corectezi tot conținutul înainte de a-l publica pe site-ul tău. Doriți să vă asigurați că conținutul este transmis fără probleme, este ușor de citit și de înțeles și, în cele din urmă, oferă valoare. Desigur, ar trebui să verificați și erorile tipografice și gramaticale care pot fi dezamăgitoare pentru cititori.

Monitorizați-vă site-ul după lansare

Crearea de conținut nu se termină după lansarea site-ului dvs. În timp ce aveți fundația și designul principal stabilite în acest moment, există întotdeauna loc de îmbunătățire. Prin monitorizarea indicatorilor cheie de performanță (KPI) ai site-ului dvs., puteți identifica oportunitățile de a adăuga sau de a remedia conținutul.
Amintiți-vă că marketingul este o practică continuă, așa că ar trebui să vă verificați întotdeauna site-ul pentru a vă asigura că strategiile dvs. funcționează bine pentru dvs. Dacă nu, puteți oricând să faceți acțiuni corective și să vă îmbunătățiți conținutul.
În general, lansarea unui site nu este o sarcină ușoară, dar o planificare adecvată poate reduce durerile de cap pe parcurs. Începând cu conținutul dvs., puteți preveni nevoia de a vă reproiecta site-ul la jumătatea procesului. În plus, puteți fi sigur că îndepliniți obiectivele site-ului dvs. și că comunicați cum să oferiți valoare clienților dvs.